Apie 200 g lęšių,
500 ml daržovių sultinio,
svogūnas,
pusė ankšties raudonos aitriosios paprikos,
3 česnako skiltelės,
imbierų šaknies,
cinamonų lazdelė,
po gvazdikėlį,
kvapų pipirą,
kardamoną,
keli laurų lapai,
druskos,
juodųjų pipirų,
ciberžolių,
saldžiosios paprikos miltelių,
rudojo cukraus,
kmynų,
raudonasis svogūnas,
keli šaukštai plaktos grietinėlės,
šaukštas sviesto.
GAMINIMAS:
Lęšius perliekite vandeniu. Nulupkite česnako skilteles, svogūną ir imbierų šaknį stambiai supjaustykite. Aitriąją papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Į sultinį sumeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlį, pipirą, kardamoną, ciberžoles, laurų lapus, smulkintus česnakus, imbierus, aitriąją papriką ir apie 10 min. pavirkite.
Tada cinamonų lazdelę ir laurų lapus išgriebkite, į sultinį supilkite lęšius ir dar 15 min. pavirkite. Sriubą nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite elektriniu plakikliu. Raudonąjį svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite šaukšte sviesto, tada suberkite kavamale maltus kmynus ir nuolat maišant pakaitinkite apie minutę. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, ant viršaus krėskite po šaukštą plaktos grietinėlės ir kepintų kmynų.