Salotų lapelių,
3 burokėliai,
2 labai gerai prinokusios kriaušės,
100 ml grietinėlės,
po šaukštą rudojo cukraus ir
sviesto,
saujelė graikinių riešutų.
U ž p i l u i:
2 šaukštai vynuogių kauliukų aliejaus,
šaukštas grūdėtųjų garstyčių,
2 česnako skiltelės.
GAMINIMAS:
Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės. Iškeptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, tada sudėkite kriaušių skilteles, apvelkite jas karamelizuota mase, užpilkite grietinėlės ir apie 8 min. patroškinkite, kol suminkštės. Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite burokėlių ir nuvarvintų kriaušių gabalėlių.
Vynuogių kauliukių aliejų sumaišykite su garstyčiomis ir kapotais česnakais, užpilkite ant salotų, šalia berkite skrudintų graikinių riešutų.