4 maži burokėliai,
2 nedidelės geltonos bulvės,
200 g feta tipo sūrio,
šaukštas citrinų sulčių,
2 šaukštai aliejaus,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
saujelė saulėgrąžų,
šviežių mėtų,
petražolių lapelių.
GAMINIMAS:
Burokėlius ir bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Burokėlių ir bulvių griežinėlius pasūdytkite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Fetos tipo sūrį sutrupinkite šakute ir užberkite ant burokėlių ir bulvių griežinėlių. Paruoškite padažą: citrinų sultis sumaišykite su aliejumi ir apšlakstykite jomis salotas. Mėtų ir petražolių lapelius smulkiai sukapokite, suberkite ant viršaus. Saulėgrąžas susmulkinkite, irgi užberkite ant salotų.