5 dideli virti burokėliai,
kelios saujelės įvairių smulkių žalumynų (salotinių sultenių, gražgarsčių, pipirnių),
4 česnako skiltelės,
po 2 šaukštus alyvuogių aliejaus,
citrinų sulčių,
medaus,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šiek tiek pesto padažo.
GAMINIMAS:
Burokėlius nulupkite, supjaustykite labai plonais, kone perregimais griežinėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išdėliokite pailgame plokščiame dubenyje. Atskirame indelyje paruoškite marinatą: sumaišykite smulkintus česnakus, aliejų, citrinų sultis ir medų.
Gautu mišiniu apšlakstykite burokėlių griežinėlius ir bent dviem valandoms palikite, kad pasimarinuotų. Marinuotus burokėlių griežinėlius dailiai susukite ir išdėliokite lėkštėse. Ant viršaus dėkite po saujelę žalumynų, šalia pašlakstykite pesto padažo.
Šias salotas skanu valgyti su ožkų, fetos tipo arba fetos sūriu. Burokėlių karpačą skanu valgyti ir su apelsinų arba mandarinų skiltelėmis, taip pat su kedrinėmis pinijomis.