pakelio sluoksniuotos bemielės ar mielinės tešlos,
700-800 g šviežios lašišos filė,
pakelio šaldytų špinatų,
gabaliuko sviesto,
druskos,
citrininių prieskonių žuviai,
citrinos.
GAMINIMAS:
Lašišą apšlakstykite citrinų sultimis ir palaikykite 20 min. Atšildytą tešlos lakštą padalykite perpus. Ant vienos dalies dėkite lašišos filė gabalą, užbarstykite druskos, citrininių prieskonių. Šaldytus špinatus dėkite į keptuvę ir šiek tiek pakepinkite su sviestu.
Paruoštų špinatų sluoksnį dėkite ant žuvies. Antru tešlos lakštu uždenkite špinatus, kad neišbėgtų sultys, visus kraštelius gražiai užlankstykite pynele. Apkepą dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, pašaukite į 170 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 40 minučių, kol įgaus auksinę spalvą.