1 nedidelio žiedinio kopūsto,
1/2 stiklinės žaliųjų žirnelių,
3 didelių virtų bulvių,
1 mėlynojo svogūno,
80 g rūkytos šoninės,
2 kiaušinių,
1 šaukšto miltų,
žiupsnelio druskos,
citrinpipirių,
krapų,
petražolių.
GAMINIMAS:
Kopūstą supjaustykite žiedynukais, išvirkite pasūdytame vandenyje, nuvarvinkite. Sumaišykite su žirneliais. Bulves supjaustykite griežinėliais, svogūną ir šoninę - šiaudeliais. Juos apkepkite ir sudėkite į kepimo formą. Ant viršaus - kopūstus, paskui bulves, užpilkite su miltais, druska ir citrinpipiriais suplaktus kiaušinius.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai pagels. Prieš patiekdami pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis: krapais, petražolėmis. Prieskoniais galima barstyti atskirus apkepo sluoksnius. Nepamirškite, kad bulvės kur kas labiau nei kiti produktai sugeria druską ir prieskonius, todėl svarbu jų nepadauginti.