6 morkos,
2 kaliaropės,
ryšulėlis svogūnų laiškų,
200 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
2,5 l daržovių sultinio,
500 g jautienos faršo,
1 nedidelis svogūnas,
1 kiaušinis,
druskos,
pipirų,
aliejaus.
L i e t i n i a m s:
2 kiaušiniai,
250 ml pieno,
100 g miltų,
50 g fermentinio sūrio,
žiupsnelis tarkuotų muskatų,
žiupsnelis druskos,
šaukštas aliejaus.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su pienu, smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu, miltais, druska, muskatais ir aliejumi. Iškepkite lietinius, suvyniokite ir supjaustykite vienodo dydžio ritinėliais. Morkas ir kaliaropes supjaustykite plonais šiaudeliais.
Svogūną smulkiai supjaustykite, sukrėskite į jautienos faršą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir suformuokite nedidelius kukulius. Puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite morkas ir kaliaropes.
Supilkite daržovių sultinį ir užvirinkite. Sudėkite mėsos kukulius ir ant silpnos ugnies virkite 20 min. Suberkite žirnelius, pasūdykite, įberkite pipirų ir virkite dar 10 min. Sudėkite lietinių ritinėlius.