350 g miltų,
30 g mielių,
šaukštelis cukraus,
250 ml vandens,
po žiupsnelį druskos ir
pipirų,
30 g sviesto,
300 g karštai rūkyto kumpio,
200 g brokolių (tinka ir šaldyti),
raudonųjų paprikų ankštis,
virta morka,
svogūnas,
300 g tarkuoto fermentinio sūrio,
aliejaus skardai patepti.
GAMINIMAS:
Miltus suberkite į dubenį ir kauburėlio viduryje padarykite įdubimą. Mieles išsukite su cukrumi ir trupučiu drungno vandens, supilkite į tą duobutę. Palikite pusvalandį pakilti. Supilkite vandenį, įberkite druskos, įpilkite šaukštą lydyto sviesto ir užminkykite tešlą. Palikite, kad pakiltų.
Tešlą padalykite į 12 dalių, iš kiekvienos iškočiokite po stačiakampį paplotį. Juos sudėkite į aliejumi pateptą skardą ir aptepkite drungnu vandeniu. Paruoškite įdarą: kumpį supjaustykite mažais kubeliais, paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kvadratėliais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai sukapokite.
Morkas stambiai sutarkuokite. Šviežius brokolius išskirstykite žiedynėliais, o šaldyti jau būna paruošti, jų net atšildyti nereikia. Svogūnus, morkas, brokolius, paprikas ir kumpį patroškinkite likusiame svieste, jei reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Paruoštą įdarą išdėliokite ant paplotėlių, papuoškite tešlos juostelėmis.
Ir 180 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite apie 30 min. Apibarstykite sūriu ir dar pakaitinkite, kol jis išsilydys. Kad pica būtų mažiau kaloringa, rinkitės kuo aštresnį, įvairiais prieskoniais pagardintą sūrį. Dėkite tik pusę recepte nurodyto kiekio.