2 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų vandens,
1 didelio svogūno,
4 skiltelių česnako,
1 saldžiosios paprikos,
1/2 agurko ar cukinijos,
400 g pomidorų,
500 ml natūralaus jogurto,
2 šaukštų citrinų sulčių,
žiupsnelio citrinų pipirų,
druskos,
1 šaukštelio cukraus,
saujelės bazilikų ar kalendrų,
100 ml 35 proc. riebumo grietinėlės.
GAMINIMAS:
Susmulkintas daržoves kelias minutes patroškinkite su aliejumi, tada supilkite vandenį. Pomidorus įpjaukite, perliekite verdančiu vandeniu, nulupkite ir sutrinkite trintuvu. Supilkite į sriubą. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės, baigiant virti, suberkite prieskonius.
Sutrinkite trintuvu ir palikite atvėsti. Tada supilkite jogurtą, pasūdykite ir kelias valandas palaikykite šaldytuve. Prieš patiekiant įmaišykite plaktos grietinėlės. Jei sriubos skonis atrodo per švelnus, aštrumo suteikite įpylę aštraus pomidorų padažo.