800 ml kefyro (3,2 proc. riebumo),
2 didelių agurkų,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos,
po saujelę krapų,
čiobrelių ir
mėtų,
1 skiltelės česnako.
GAMINIMAS:
Supilkite kambario temperatūros kefyrą į gilų dubenį. Agurkus nulupkite, sutarkuokite stambia tarka, šiek tiek nuspauskite skystį ir sudėkite į kefyrą. Pasūdykite pagal skonį. Lėtai maišydami šakute, po šlakelį supilkite aliejų.
Prieskonines žoles nuplaukite šaltu vandeniu, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į kefyrą. Patiekite iš karto. Šią sriubą reikia valgyti iš karto. Šaldytuve šviežia ji išlieka valandą. Galite pagardinti smulkiai supjaustytais ridikėliais ir kapotais graikiniais riešutais.