Tikri batviniai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tikri batviniai


INGREDIENTAI:

500 g lapinių daržovių: rūgštynių, špinatų, burokėlių lapų,
4 gabalėlių sterko filė,
1 l giros,
0,5 citrinos,
1 šaukštelio cukraus,
1 šaukštelio aštrių krienų,
krapų,
druskos,
baltųjų pipirų,
ledo kubelių.


GAMINIMAS:

Užkaiskite 3 l puodą vandens. Sutarkuokite į lėkštutę citrinos žievelę. Šaltą girą supilkite į didelį dubenį, išspauskite į jį citriną, suberkite cukrų, druską, krienus ir įstatykite į šaldytuvą 15 minučių. Ant maistinės plėvelės priberkite supjaustytų krapų, tarkuotų citrinos žievelių, druskos ir baltųjų pipirų.

Padėkite vieną žuvies gabalėlį, lengvai apvoliokite, susukite į plėvelę ir suriškite galus. Taip pat suvyniokite ir kitus gabalėlius. Tada sudėkite juos į verdantį vandenį ir virkite 10 minučių. Ištraukite (vandens nuo ugnies nenukelkite), atvėsinkite po tekančiu šaltu vandeniu ir nuimkite plėvelę.

Lapines daržoves stambiai supjaustykite, sudėkite į rėtį ir įmerkite į verdantį vandenį 30 sekundžių. Nuvarvinkite ir išdėliokite į gilias lėkštes. Užpilkite gira, įdėkite po žiupsnį susmulkintų ledukų. Žuvį patiekite atskirai. Girą rinkitės kuo natūralesnę ir nesaldžią - ne maisto priedai lemia gaivų batvinių skonį.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668