500 g lapinių daržovių: rūgštynių, špinatų, burokėlių lapų,
4 gabalėlių sterko filė,
1 l giros,
0,5 citrinos,
1 šaukštelio cukraus,
1 šaukštelio aštrių krienų,
krapų,
druskos,
baltųjų pipirų,
ledo kubelių.
GAMINIMAS:
Užkaiskite 3 l puodą vandens. Sutarkuokite į lėkštutę citrinos žievelę. Šaltą girą supilkite į didelį dubenį, išspauskite į jį citriną, suberkite cukrų, druską, krienus ir įstatykite į šaldytuvą 15 minučių. Ant maistinės plėvelės priberkite supjaustytų krapų, tarkuotų citrinos žievelių, druskos ir baltųjų pipirų.
Padėkite vieną žuvies gabalėlį, lengvai apvoliokite, susukite į plėvelę ir suriškite galus. Taip pat suvyniokite ir kitus gabalėlius. Tada sudėkite juos į verdantį vandenį ir virkite 10 minučių. Ištraukite (vandens nuo ugnies nenukelkite), atvėsinkite po tekančiu šaltu vandeniu ir nuimkite plėvelę.
Lapines daržoves stambiai supjaustykite, sudėkite į rėtį ir įmerkite į verdantį vandenį 30 sekundžių. Nuvarvinkite ir išdėliokite į gilias lėkštes. Užpilkite gira, įdėkite po žiupsnį susmulkintų ledukų. Žuvį patiekite atskirai. Girą rinkitės kuo natūralesnę ir nesaldžią - ne maisto priedai lemia gaivų batvinių skonį.