600 g kiaulienos,
2 šaukštai augalinio aliejaus (kepti),
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
šviežių petražolių.
P a d a ž u i:
3 kiviai,
2 svogūnai,
aliejaus (kepti),
100 ml apelsinų sulčių,
3 šaukšteliai cukraus,
6 šaukštai baltojo vyno,
druskos,
maltų raudonųjų ir
juodųjų pipirų,
2 šaukšteliai krakmolo,
250 ml mėsos sultinio.
GAMINIMAS:
Kiaulieną nuplaukite, nupjaustykite plėves, supjaustykite į 8 gabalėlius ir apkepkite įkaitintame aliejuje po 4-5 minutes iš abiejų pusių. Kepsnelius sudėkite į pašildytą indą, pasūdykite, pabarstykite pipirais, uždengę dangčiu pakaitinkite ir pastatykite šiltoje vietoje. Paruoškite padažą.
Nulupkite ir sutrinkite kivius. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepkite įkaitintame aliejuje. Tada supilkite apelsinų sultis, cukrų, vyną ir kaitinkite, kol skysčio sumažės trečdaliu. Pagardinkite druska, raudonaisiais ir juodaisiais pipirais, sudėkite sutrintus kivius ir pakaitinkite.
Į skystį, atsiradusį kepant mėsą, supilkite sultinį ir užvirkite. Krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje skysčio ir pamažu supilkite į sultinį nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Ten pat supilkite kivių padažą. Kiaulienos kepsnelius patiekite su padažu, papuošę kiviais ir petražolių šakelėmis.