2 l vandens,
saujelė įvairių džiovintų vaisių (abrikosų, razinų, obuolių, kriaušių),
stiklinė šaldytų vyšnių,
4 riekelės juodos ruginės duonos,
keli gvazdikėliai,
cinamonų lazdelė,
pusės apelsino žievelių,
pagal skonį cukraus,
100 ml grietinėlės,
4 šaukštai vyšnių džemo,
100 g vermišelių,
keli mėtų lapeliai (papuošti).
GAMINIMAS:
Dvi juodos duonos riekeles sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir kelias minutes pavirkite, kol duona suminkštės, tada ją išgriebkite, pertrinkite per sietelį ir sudėkite atgal į puodą su verdančiu vandeniu.
Suberkite nuplautus džiovintus vaisius, sumeskite prieskonius ir virkite, kol džiovinti vaisiai suminkštės, tada sukrėskite vyšnių džemą ir dar truputį pavirkite. Kitame puode pagal nurodymus ant pakuotės išvirkite makaronus, juos perkoškite ir suverskite į sriubą.
Sumeskite atšildytas vyšnias, dar kiek pakaitinkite, išgriebkite prieskonius ir išpilstykite į dubenėlius. Tiekite su likusios juodos duonos gabalėliais, mėtos lapeliu ir grietinėle. Sriubą galite valgyti ir karštą, ir šaltą.