Stiklinė grikių,
2 stiklinės natūralaus vištienos sultinio,
saujelė šaldytų baravykų,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
šaukštas sviesto,
50 ml grietinėlės,
pagal skonį druskos,
kvapiųjų pipirų,
kapotų žalumynų,
keli lapeliai salotinės sultenės.
GAMINIMAS:
Grikius išvirkite vištienos sultinyje ir palikite, kad išbrinktų. Baravykus atšildykite ir susmulkinkite. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepkite svieste. Į svogūnų masę sudėkite baravykus, kelias minutes pakaitinkite ant silpnos ugnies.
Tada supilkite grietinėlę ir dar pakaitinkite atviroje keptuvėje, kad dalis skysčio nugaruotų. Grikius išdalykite į lėkštes ir užpilkite grietinėlės ir baravykų padažu. Tiekite apibarščius kapotais žalumynais, su salotinės sultenės lapeliais.