400 g anties krūtinėlės,
įvairių salotų (pekininių kopūstų, "Iceberg", gražgarsčių ar pan.),
250 g vyšninių pomidorų,
svogūnas,
100 g skrudintų kedrinių pinijų, galima ir moliūgų sėklų,
druskos, pipirų pagal skonį.
P a d a ž u i:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
šaukštas balzaminio vyno,
druskos,
cukraus,
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Prieskoniais pagardintą anties krūtinėlę pirmiausia kepkite padėjus ant odelės pusės. Kai odelė pasidarys traški, mėsą apsukite. Filė dar galima 10 min., pakepti keptuvėje ant nedidelės ugnies arba pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros.
Sumaišykite pjaustytus salotų lapus, puselėmis supjaustytus pomidorus ir susmulkintus svogūnus. Sumaišytą padažą užpilkite ant salotų, dėkite anties ktūtinėlę ir pabarstykite riešutais.