1 kg jautienos,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
500 g morkų,
1/2 saliero šaknies,
1 poras,
3 svogūnai,
ryšelis petražolių,
800 g bulvių,
krienų,
150 ml grietinėlės,
75 g riebios grietinės.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, įdėkite į verdantį vandenį ir, pasūdę bei pagardinę pipirais, virkite maždaug 2 valandas. Nuplautas ir nuvalytas daržoves supjaustykite šiaudeliais arba žiedais, svogūnus - skiltelėmis. Sukapokite petražoles. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Visas daržoves sudėkite į puodą su mėsa praėjus pusantros valandos nuo virimo pradžios ir pusvalandį pavirkite kartu.
Išplakite grietinėlę, įmaišykite į ją grietinę ir krienus, įberkite druskos ir pipirų. Mėsą išimkite iš sultinio, supjaustykite plonais griežinėliais. Į lėkštes sudėkite daržoves, ant jų - jautienos griežinėlius. Apliekite sultiniu, pagardinkite šaukšteliu padažo ir pabarstykite žalumynais.