po 1 kg bulvių ir
grybų,
po 200 ml pieno ir
grietinėlės,
200 g kietojo tarkuoto sūrio,
3 kiaušinių,
2 svogūnų,
po 2 šaukštus sviesto ir
aliejaus,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų,
smulkintų žalumynų.
GAMINIMAS:
Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, maišydami apie 15 min. pakepinkite aliejuje, po to pasūdykite, pabarstykite pipirais. Bulves nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais, vienodo dydžio griežinėliais. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietinėle. Į plakinį suberkite sūrį, truputį druskos, pipirų ir viską išmaišykite.
Į sviestu išteptą kepimo indą sluoksniais sudėkite pusę bulvių griežinėlių ir grybų masę. Viršuje sudėliokite likusius bulvių griežinėlius taip, kad jie perpus dengtų vieni kitus (stogo čerpių principu). Gaminį užpilkite kiaušinių plakinio bei sūrio mišiniu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 220 lapsnių. Kepkite maždaug valandą. Apkepą patiekite apibarstytą šviežiais žalumynais.