Bulvių ir grybų apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvių ir grybų apkepas


INGREDIENTAI:

po 1 kg bulvių ir
grybų,
po 200 ml pieno ir
grietinėlės,
200 g kietojo tarkuoto sūrio,
3 kiaušinių,
2 svogūnų,
po 2 šaukštus sviesto ir
aliejaus,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų,
smulkintų žalumynų.


GAMINIMAS:

Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, maišydami apie 15 min. pakepinkite aliejuje, po to pasūdykite, pabarstykite pipirais. Bulves nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais, vienodo dydžio griežinėliais. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietinėle. Į plakinį suberkite sūrį, truputį druskos, pipirų ir viską išmaišykite.

Į sviestu išteptą kepimo indą sluoksniais sudėkite pusę bulvių griežinėlių ir grybų masę. Viršuje sudėliokite likusius bulvių griežinėlius taip, kad jie perpus dengtų vieni kitus (stogo čerpių principu). Gaminį užpilkite kiaušinių plakinio bei sūrio mišiniu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 220 lapsnių. Kepkite maždaug valandą. Apkepą patiekite apibarstytą šviežiais žalumynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668