400 g vištienos filė, pjaustytos juostelėmis,
1 valg. šaukštas aštrių mėsos prieskonių,
200 ml smulkintų porų,
2 valg. šaukštai aliejaus,
100 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
100 g tarkuoto sūrio.
T e š l a i:
300 g kvietinių miltų,
200 g sviesto,
100 ml vandens,
1/2 valg šaukštas citrinos rūgšties,
akmens druskos malūnėlyje.
GAMINIMAS:
Ant stalo pabarstykite miltų ir sukapokite ant jų šaltą sviestą, kad susidarytų birūs gabaliukai. Po truputį vis pilkite vandens (sumaišyto su citrinos rūgštimi ir druska) ir minkykite tešlą. Vėliau suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve mažiausiai 2 val.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir pakepkite vištienos filė su porais. Paskaninkite prieskoniais, druska ir grietinėle. Tada patroškinkite, kol masė taps tirštos konsistencijos. Vėliau padažą atvėsinkite ir sumaišykite su sūriu. Tešlą padalinkite į 2 dalis ir iškočiokite kuo įmanoma ploniau.
Vieną tešlos gabalą padėkite ant kepimo indo, ant jo uždėkite įdarą ir uždenkite kitu tešlos gabalu. Kraštus suspauskite ir patepkite tešlą kiaušiniu. Šakute pyrago paviršiuje padarykite keletą skylučių. Kepkite orkaitėje 220 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.