Apelsinų duona receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Apelsinų duona


INGREDIENTAI:

3 apelsinai,
2 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai,
pusė stiklinės cukraus,
stiklinė didelių besėklių razinų,
5 šaukštai sviesto,
šaukštelis kepimo miltelių,
šaukštelis sodos,
pusė šaukštelio druskos,
150 ml pieno,
150 ml natūralaus jogurto.


GAMINIMAS:

Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti. Apelsinus nuplaukite, nušveiskite šepetėliu, nusausinkite ir nutarkuokite žieveles. Į puodą suberkite ketvirtadalį stiklinės cukraus, sudėkite tarkuotas apelsinų žieveles, įpilkite 2 šaukštus vandens, maišant kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Sukrėskite sviestą ir dar pakaitinkite maždaug minutę.

Leiskite atvėsti. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir likusį cukrų. Suplakite kiaušinius, pieną, jogurtą ir pravėsusį apelsinų sirupą, suberkite miltus, išmaišykite, sudėkite razinas. Stačiakampę kekso formelę ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, sukrėskite tešlą. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 1 valandą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668