500 g maltos jautienos,
2 svogūnai,
2 šaukštai aliejaus,
3 skiltelės česnako,
400 g trintų pomidorų,
800 g konservuotų raudonųjų pupelių,
saldžioji paprika,
2 sunokę pomidorai,
aitriosios paprikos ankštis,
šaukštelis džiovintų raudonėlių,
druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Susmulkinkite svogūną, stambiais kubeliais supjaustykite papriką ir pomidorus. Nusunkite ir nuvarvinkite pupeles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką, sudėkite mėsos faršą, maišant kepinkite, kol mėsa pakeis spalvą.
Aitriosios paprikos ankštį subadykite ir įmeskite į faršą. Jei nemėgstate aštriai, vietoje aitriosios paprikos į troškinį dėkite saldžiosios paprikos miltelių. Kai faršas iškeps, supilkite pomidorų tyrę, įmaišykite paprikas ir pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir raudonėliais.
Dar šiek tiek pakepinkite, sudėkite pupeles. Uždenkite ir patroškinkite ant silpnos ugnies maždaug 10 min. Tiekite su baltos duonos rieke.