2 stiklinės miltų,
1/2 kiaušinio,
vandens,
druskos.
Įdarui:
300 g jautienos,
200 g lajaus,
1 svogūnas,
2 šaukštai sultinio ar vandens,
mairūnų,
druskos,
truputis cukraus ir pipirų.
GAMINIMAS:
Iš miltų, sūdyto vandens ir kiaušinio užminkoma nekieta tešla ir palaikoma 20-30 min. Tada dar kartą labai gerai išminkoma.
Įdarui mėsa be plėvių ir gyslų ir svogūnas sumalama mėsmale. Lajus labai smulkiai supjaustomas, sudedamas į mėsą, įberiama druskos, trintų mairūnų, maltų pipirų, truputis cukraus, įpilama sultinio arba vandens, labai gerai išminkoma ir padaromi mažyčiai kukuliukai (po 5-6 g).
Tešla plonai (1,5-2 mm) iškočiojama, pakraštys suvilgomas vandeniu ar plaktu kiaušiniu, 3-4 cm nuo krašto išdėliojami mėsos kukuliukai, tuo pateptu tešlos kraštu uždengiami ir metaline ar medine formele (3 cm skersmens) išspaudžiami maži virtinukai. Jie 5-8 min verdami mėsos sultinyje. Išvirę sudedami į pašildytą dubenį, užpilami tuo pačiu sultiniu, kuriame virė, ir tuojau patiekiami. Valgoma su šaukštu.