8 kaliaropių,
druskos,
200 g morkų,
žiupsnelio cukraus,
50 g fermentinio sūrio,
svogūnų laiškų,
200 g žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų),
4 kiaušinių,
petražolių,
pipirų,
muskato riešuto,
250 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Kaliaropes nuskuskite, nupjaukite kiekvienos "dangtelį", išvirkite pasūdytame vandenyje (15 min.). Išskobkite minkštimą. Morkas supjaustykite kubeliais, patroškinkite su 4 šaukštais pasūdyto vandens su žiupsneliu cukraus. Sūrį supjaustykite kubeliais, svogūnų laiškus - žiedeliais, žalumynus susmulkinkite.
Sumaišykite pjaustytas daržoves, žirnelius, kiaušinius, sūrį ir žalumynus. Įberkite druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto. Iš kaliaropių minkštimo sutrinkite tyrę, sumaišykite su grietinėle, sudėkite į kepimo indą. Kaliaropes pripildykite paruoštu daržovių įdaru ir sudėkite į kepimo indą. Uždenkite, pašaukite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-30 min. Atidengus dangtį kepkite dar 10 min.