Kaliaropės su žirneliais ir morkomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kaliaropės su žirneliais ir morkomis


INGREDIENTAI:

8 kaliaropių,
druskos,
200 g morkų,
žiupsnelio cukraus,
50 g fermentinio sūrio,
svogūnų laiškų,
200 g žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų),
4 kiaušinių,
petražolių,
pipirų,
muskato riešuto,
250 ml grietinėlės.


GAMINIMAS:

Kaliaropes nuskuskite, nupjaukite kiekvienos "dangtelį", išvirkite pasūdytame vandenyje (15 min.). Išskobkite minkštimą. Morkas supjaustykite kubeliais, patroškinkite su 4 šaukštais pasūdyto vandens su žiupsneliu cukraus. Sūrį supjaustykite kubeliais, svogūnų laiškus - žiedeliais, žalumynus susmulkinkite.

Sumaišykite pjaustytas daržoves, žirnelius, kiaušinius, sūrį ir žalumynus. Įberkite druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto. Iš kaliaropių minkštimo sutrinkite tyrę, sumaišykite su grietinėle, sudėkite į kepimo indą. Kaliaropes pripildykite paruoštu daržovių įdaru ir sudėkite į kepimo indą. Uždenkite, pašaukite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-30 min. Atidengus dangtį kepkite dar 10 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668