500 g spagečių,
500 g veršio kepenų,
2 svogūnų,
200 g pievagrybių,
1,5 stiklinės mėsos sultinio,
4 šaukštų tirpinto sviesto,
2 šaukštų pomidorų tyrės,
2 šaukštų smulkintų bazilikų,
po žiupsnelį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Minkštąją kepenų dalį, prieš tai pašalinus plėves, supjaustykite juostelėmis ir trumpai apkepinkite 2 šaukštuose sviesto. Atskirai svieste apkepinkite susmulkintus svogūnus, grybus, įmaišykite pomidorų tyrę ir 8 min. pakaitinkite.
Spagečius apvirkite (3 min.) pasūdytame vandenyje ir nukoškite. Į keraminius troškinimo puodelius porcijomis sudėkite kepenų gabaliukus, spagečius, svogūnus su grybais, supilstykite sultinį, pabarstykite žalumynais ir maždaug 25 min. troškinkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.