1 kg bulvių,
100 g svogūnų laiškų,
400 g raudonųjų saldžiųjų paprikų,
1 aitriosios paprikos,
2 česnako skiltelių,
50 g rozmarinų,
4 šaukštų lydyto sviesto,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
200 g Ementalio sūrio.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite ir sudėkite į puodą. Virkite su lupenomis pasūdytame vandenyje. Paskui nusunkite, atvėsinkite ir nulupkite. Nuvalykite daržoves. Svogūnų laiškus ir aitriąją papriką supjaustykite žiedeliais, saldžiąją papriką - kubeliais. Sukapokite česnako skilteles. Rozmarinus nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius.
Bulves, supjaustytas norimo dydžio gabaliukais, pakepinkite svieste apie 8 min. Pridėkite paprikos ir rozmarinų lapelių, pakepinkite. Likusias daržoves sudėkite likus 5 min. kepti. Įberkite druskos, pipirų. Sūrį supjaustykite mažais gabalėliais, uždėkite ant bulvių troškinio ir uždengus dangčiu patroškinkite, kol sūris išsilydys. Patiekite iš karto.