500 g kieto fermentinio sūrio,
1 indelis žalių alyvuogių be kauliukų,
keli mediniai iešmeliai.
GAMINIMAS:
Iš dalies sūrio atpjaukite kelis (kiek planuojate daryti eglučių) kvadratinius gabalėlius (apie 1,5x1,5 cm). Tai bus eglutės pagrindas. Likusį sūrį supjaustykite lygiašoniais trikampiais su vienu ilgu smailiu kampu. Trikampėliai gali būti didesni ir mažesni.
Jų galite pripjaustyti mažėjimo tvarka. Įsmeikite medinį iešmelį į sūrio kvadratuką, užmaukite vieną alyvuogę, o po to kelis didžiausius sūrio trikampėlius taip, kad kiekvieno trikampėlio smailusis kampas būtų nukreiptas į skirtingą pusę.
Tada vėl maukite alyvuogę ir vėl sūrį - tik truputį mažesnius trikampėlius.. Ir taip toliau, kol turėsite sūrio eglutę. Viršūnėje gali atsidurti snaigė iš svogūno arba žvaigždė iš paprikos. Puikus užkandis ir stalo paįvairinimas.