2 skiltelių česnako,
1 aitriosios paprikos,
1 svogūno,
aliejaus,
100 g kokosų drožlių,
100 ml riebios grietinėlės,
500 g vištienos filė,
3-4 šaukštų krakmolo,
1-2 šaukštų pomidorų padažo,
0,5 šaukštelio kmynų,
malto imbiero,
pipirų žirnelių,
muskato riešuto,
cinamono,
druskos,
cukraus - pagal skonį,
žalumynų papuošti,
virtų ryžių garnyrui.
GAMINIMAS:
Aitriąją papriką išvalykite ir 10 min. įmerkite į verdantį vandenį. Svogūną ir česnaką sukapokite. Sausoje keptuvėje 3-4 min. pakepkite pipirus, imbierą, kmynus, cinamoną, muskato riešutą. Aitriąją papriką smulkiai supjaustykite. Sutrinkite apkeptus prieskonius, česnaką, svogūną, įdėkite pjaustytą aitriąją papriką, pomidorų padažo, įpilkite šaukštą aliejaus.
Į puodą supilkite grietinėlę, stiklinę vandens, įberkite kokosų drožles, užvirinkite ir perkoškite. Vištienos filė supjaustykite gabaliukais, apvoliokite krakmole ir troškinkite kokoso nuovire 5-7 min. Į puodą su vištiena sudėkite prieskonių mišinį, įberkite druskos, cukraus, išmaišykite ir troškinkite 5 min. Patiekite su virtais ryžiais, papuoškite žalumynais.