Skryliai su aguonomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Skryliai su aguonomis


INGREDIENTAI:

3 stiklinės kvietinių miltų,
1 kiaušinis (nebūtinai),
druskos,
vandens,
1/2 stiklinės aguonų,
3—4 šaukštai cukraus.


GAMINIMAS:

Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma kietoka tešla. Gerai išminkoma, plonai iškočiojama, supjaustoma 3—4 cm dydžio kvadratėliais ir sūdytame vandenyje išverdama (išverda maždaug per 5—7 min).

Aguonos nuplaunamos, nuplikomos verdančiu vandeniu ir porą valandų palaikomos, kad išbrinktų. Paskui jos sugrūdamos arba porą kartų sumalamos mėsmale. Į sumaltas aguonas suberiamas cukrus, praskiedžiama trupučiu virinto vandens, užpilama ant išvirusių skrylių ir išmaišoma. Prie skrylių maltas aguonas galima duoti atskirai padažinėje.

Skryliai valgomi ir su aguonų pienu. Sumaltos aguonos (1 stiklinė) užpilamos 2—3 stiklinėmis virinto vandens, išmaišoma ir pro tankų sietelį nukošiamas aguonų pienas (aguonos suvartojamos kepiniams ar virtiniams), pasaldinamas ir užpilamas ant karštų ar šaltų skrylių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668