4 konservų tuno (tuno gabaliukai aliejuje),
4 paprikų (skirtingų spalvų,
2 nedidelių morkų,
cukinijų,
baklažano,
200 g grietinėlės,
šviežio baziliko,
pagal skonį druskos,
pipirų,
prieskoninių žolelių,
ryžių garnyrui.
GAMINIMAS:
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir joje apkepkite griežinėliais pjaustytą baklažaną, šiaudeliais pjaustytus cukiniją ir morkas. Vėliausiai dėkite šiaudeliais pjaustytas paprikas, suverskite tuną ir dar šiek tiek pakepinkite. Per tą laiką paruoškite padažą.
Grietinėlę supilkite į puodą, įpilkite 200 g vandens, paskaninkite žiupsniu druskos, pipirų, dėkite įvairių prieskoninių žolelių bei stambiai paplėšykite šviežių bazilikų. Viską pakaitinkite ant silpnos ugnies, tačiau padažas neturi užvirti.
Tuomet grietinėlę supilkite į keptuvę ant daržovių ir dar keletą minučių patroškinkite ant silpnos ugnies. Patariu valgyti su ryžiais, nors labai skanus ir vienas.