0,3 kg vištienos,
1 nedidelio svogūno,
2 česnako skiltelių,
1 saldžiosios paprikos,
2 pomidorų,
žiupsnelio ciberžolių miltelių,
žiupsnelio maltų pipirų,
2 šaukštų aliejaus,
125 g ryžių (labiau tinka plikyti ryžiai),
0,5 l vištienos sultinio (galima išvirti iš vištienos kauliukų),
100 g žuviesfilė be odelės,
100 g lukštentų krevečių,
100 g žirnelių,
pusės stiklinės sauso baltojo vyno,
alyvuogių,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Vištienos minkštimą, supjaustytą juostelėmis, apkepinkite storadugniame puode su šlakeliu aliejaus. Sudėkite pjaustytus svogūnus ir česnakus, viską dar pakepinkite, pagardinkite prieskoniais. Ant pakepintos vištienos suberkite nevirtus ryžius, juos taip pat apkepinkite.
Po to į puodą pamažu sudėkite juostelėmis supjaustytas paprikas, pomidorų skilteles, žuvies filė juosteles, šaldytus žaliuosius žirnelius, viską truputį apkepinkite Supilkite sultinį, nedideliame sultinio kiekyje ištirpinkite ciberžolių miltelius, sudėkite krevetes, supilkite vyną.
Viską troškinkite apie 20 min., kol susigers skystis. Tuo atveju, jeigu dar nespėja suminkštėti ryžiai, galima papildomai įpilti vištienos sultinio. Paelją patiekite su citrinų skiltelėmis, alyvuogėmis, pabarstykite smulkintais žalumynais.