0,5 kg neriebios kiaulienos,
po pusę stiklinės miežinių kruopų,
žirnių ir
pupelių,
5 bulvių,
2-3 svogūnų,
prieskonių (pipirų, laurų lapų, kalendrų),
šaukšto aliejaus svogūnams pakepinti,
druskos.
GAMINIMAS:
Į puodą sudėkite kruopas, žirnius, pupeles, aliejuje pakepintus svogūnus, užpilkite 2-3 l vandens ir užvirinkite. Tuomet sudėkite mėsą, prieskonius, įberkite druskos ir virkite, kol mėsa suminkštės.
Paskui išimkite, sudėkite sutarkuotas šiek tiek nuspaustas bulves ir, maišant mediniu šaukštu, išvirkite tarkę. Šiupinį iškrėskite į molinį dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sudėkite pjaustytus kiaulienos gabalėlius.