0,5 kg jautienos,
2 nedidelių porų,
1 svogūno,
1 česnako skiltelės,
150 g vynuoginių pomidorų,
4 šaukštų aliejaus,
60 ml daržovių sultinio,
50 ml raudonojo vyno,
1 šaukšto bulvių krakmolo,
rozmarino šakelės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Porus nuplaukite ir supjaustykite ritinėliais, 2 min. įdėkite į lengvai pasūdytą verdantį vandenį, po to išimkite ir prliekite šaltu vandeniu. Mėsą nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite mėsą. Tada pakepkite smulkintą svogūną, česnaką, rozmarino lapelius. Po to suberkite pomidorus, trumpai (apie 2 min.) apkepkite ir sudėkite į indą.
Į keptuvę supilkite daržovių sultinį, vyną ir virkite 5 min. Bulvių krakmolą sumaišykite su šlakeliu vandens ir supilkite į keptuvę, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų. Į padažą sudėkite iškepusią mėsą su pomidorais, porus truputį pakepinkite ir į stalą patiekite su prancūzišku batonu.