200 g makaronų,
200 g dešrelių,
400 g porų,
250 g pomidorų,
3 šaukštų aliejaus,
3/4 stiklinės grietinės,
200 g aštraus fermentinio sūrio,
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
sviesto formai ištepti,
maltų paprikų,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Porus nuplaukite, žalias jų dalis nupjaukite, o baltas 3 min. pavirkite truputį pasūdytame vandenyje. Tada juos nusunkite, supjaustykite storais ritinėliais. Pašildykite aliejų, sudėkite porus, nulupkite ir griežinėliais supjaustykite pomidorus, suberkite visus prieskonius bei sudėkite nuluptas, ritinėliais supjaustytas dešreles.
Troškinkite 10 min. Tuo metu išvirkite makaronus, nukoškite, išmaišykite su aliejuje patroškintomis daržovėmis bei dešrelėmis ir su puse tarkuoto sūrio. Patiekalą sudėkite į sviestu išteptus ir džiūvėsėliais pabarstytus kepimo indelius, apipilkite grietine, išmaišyta su likusiu sūriu bei prieskoniais, pašaukite į labai karštą orkaitę ir kepkite, kol apskrus. Galima patiekti su žalių daržovių salotomis.