250 g špinatų lapų,
4 vidutinio dydžio kiaušinių,
didelio pluoštelio krapų,
200 g minkšto varškės sūrio,
1/2 citrinos sulčių,
tarkuoto citrinos žievelės geltonio,
1 salotų gūžės,
po žiupsnelį tarkuotų muskatų riešutų,
druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Trynius išplakite su smulkiai sukapotais špinatų lapais, muskatų riešutais, druska, pipirais. Įmaišykite su žiupsneliu druskos išplaktus baltymus. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir plonu sluoksniu paskleiskite plakinį. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.
Kepinį atsargiai išimkite, nuimkite kepimo popierių ir pridengus servetėle palikite atvėsti. Smulkiai sukapotus krapus, sūrį, citrinų sultis bei žieveles gerai išmaišykite, pagardinkite druska bei pipirais. Šia mase aptepkite atvėsusį paplotį ir pradėdami nuo ilgojo krašto standžiai suvyniokite.
Supjaustykite griežinėliais ir patiekite salotų lapais išklotoje lėkštėje. Kad būtų sočiau, prieš vyniojant ant sūrio masės galite išdėlioti plonų rūkytos lašišos, kalakuto ar vištienos krūtinėlės griežinėlių.