4 cukinijos,
250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (vienas didelis lakštas),
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai kapotų krapų,
3 kiaušiniai,
250 ml rikotos sūrio arba varškės kremo,
pusė stiklinės neriebios grietinėlės,
pusė stiklinės tarkuoto parmezano sūrio,
tarkuoto muskato,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska, palikite pastovėti 20 min., nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Išpjaukite apskritą tešlos lakštą, išklokite skardą, subadykite šakute, kraštų nenupjaukite. Pastatykite šaltai. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite cukinijų griežinėlius, kepkite 5 min., pabarstykite kapotais krapais ir palikite atvėsti.
Išplakite kiaušinius, įmaišykite rikotą, grietinėlę ir tarkuotą parmezaną, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatu. Įmaišykite cukinijų griežinėlius, dalį jų atidėkite pyragui puošti. Sukrėskite masę ant tešlos, ant viršaus išdėliokite likusius cukinijų griežinėlius, pabarstykite tarkuotu sūriu, užlenkite į vidų tešlos kraštus. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą.