400 g tepamojo varškės sūrelio,
2 avokadai,
100 g sūdytos lašišos,
agurkas,
skiltelė česnako,
pusė citrinos,
druskos.
GAMINIMAS:
Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, išskobkite minkštimą, apšlakstykite citrinų sultimis, įberkite žiupsnelį druskos, sutrinkite iki vientisos masės. Agurką perpjaukite išilgai į keturias dalis, nupjaukite dalį minkštimo su sėklomis, supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į sietelį, kad šiek tiek nusivarvėtų.
Į tepamąjį varškės sūrelį išspauskite česnaką, išmaišykite. Jei reikia, dar pasūdykite. Nedideliais gabalėliais supjaustykite lašišą. Į neaukštą stiklinę sluoksniais sudėkite varškės sūrelį, agurkus, lašišą ir avokadų tyrę. Užberkite nutarkuotų citrinų žievelių, papuoškite petražolių ar krapų šakele.