0,5 l riebios grietinėlės,
vanilės ankštis (arba 2 šaukšteliai vanilinio cukraus),
6 kiaušinių tryniai,
100 g cukraus,
šaukštas cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Grietinėlę supilkite į puodą. Išdarinėtą ir susmulkintą vanilės ankštį dėkite į grietinėlę. Jei naudijamas vanilinis cukrus - jį suberkite. Puodą dėkite ant mažos ugnies ir užvirkite. Kai tik užvirs, ugnį sumažinkite iki mažiausios kaitros ir virkite 5 min.
Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Grietinėlę supilkite į trynius ir gerai išmaišykite šaukštu. Perkoškite, kad neliktų vanilės ankšties gabaliukų. Gautą masę pilkite į indelius tiek, kad ketvirtadalis liktų neužpildytas.
Indelius dėkite į gilią skardą, pripildytą verdančio vandens, kad iki pusės apsemtų indelius. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 140 laipsnių temperatūros. Jei indeliai maži, kepkite 30 min., jei didesni - 40 min.
Ar iškepė, patikrinti galima paliečiant - jei paviršius tvirtas ir nelimpa, jau paruošta. Išėmus ir orkaitės reikia atvėsinti. Prieš tiekiant apibarstyti cukraus pudros sluoksniu. Cukrų galima karamelizuoti.