Apelsininis aguonų pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Apelsininis aguonų pyragas


INGREDIENTAI:

125 g kambario temperatūros sviesto,
3/4 puodelio miltelinio cukraus,
šaukštas nutarkuotų apelsino žievelių,
2 kiaušiniai,
puodelis miltų,
1/3 puodelio pieno,
3/4 šaukštelio kepimo miltelių,
šaukštelis vanilinio cukraus,
pusė puodelio aguonų (galima ir daugiau).


GAMINIMAS:

Sviestą, apelsino žieveles ir cukrų išsukite iki purumo. Įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė padvigubės. Sumažinus plakiklio greitį, berkite miltus, aguonas, supilkite pieną. Plakite, kol masė taps vientisa. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo skardą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.

Ar pyragas iškepęs, galite patikrinti mediniu smeigtuku: jeigu ištrauktas jis sausas, laikas traukti pyragą iš orkaitės. Kai pyragas atvės, apipilkite glajumi. Jį ruoškite iš plytelės lydyto šokolado, sumaišyto su pusės apelsino sultimis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668