50 g lydyto sviesto,
kiaušinio trynys,
po 50 g rudojo cukraus,
natūralios kakavos miltelių,
175 g miltų,
po šaukštelį kepimo miltelių ir
malto imbiero,
pagal skonį druskos,
meduolių prieskonių,
2 šaukšteliai medaus.
P a p u o š t i:
pusė stiklinės miltelinio cukraus.
GAMINIMAS:
Sviestą, kiaušinio trynį, cukrų ir medų iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltą imbierą, kakavą ir meduolių prieskonius, pagal skonį įberkite druskos. Miltų mišinį suberkite į išsuktą sviestą ir mediniu šaukštu užmaišykite tešlą.
Skardą išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite miltais. Tešlą imkite šaukšteliu ir rankomis darykite norimos formos sausainėlius. Juos dėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusius sausainius išinkite iš skardos ir palikite atvėsti. Prieš tiekiant gausiai apibarstykite milteliniu cukrumi.