K a v o s sluoksniui:
10 g želatinos,
3 šaukštai karšto vandens,
2 šaukštai cukraus,
2 stiklinės paruoštos karštos juodos kavos,
50 ml pieno.
G r i e t i n ė l ė s sluoksniui:
po 150 ml pieno ir
riebios grietinėlės,
3 šaukšteliai želatinos,
3 šaukštai cukraus,
pagal skonį vanilės esencijos.
GAMINIMAS:
Želatiną užpilkite šiltu vandeniu ir ištirpykite puodelyje. Supilkite kavą, cukrų, pieną ir užkaitinkite. Nukelkite nuo ugnies ir palaukite, kad atvėstų. Atvėsusią kavos želė išpilstykite į žvaigždutės formos metalinius indelius. Želė laikykite šaldytuve, kol sustings. Paruoškite grietinėlės sluoksnį.
Pieną ir grietinėlę supilkite į puodelį, suberkite cukrų, įlašinkite kelis lašus vanilės esencijos ir užvirinkite. Želatiną ištirpykite nedideliame kiekyje vandens ir įmaišykite į grietinėlės masę. Kai pravės, supilkite ant kavos sluoksnio želė ir per naktį laikykite šaldytuve. Tiekiant desertą išinkite iįš formelių ir apibarstykite kakavos milteliais.