3 kiaušinių,
4 šaukštų pieno,
vanilinio cukraus,
3 šaukštų miltų,
žiupsnelio kepimo miltelių,
2 šaukštų sviesto.
P a d a ž o:
1/2 stiklinės uogų,
3 šaukštų cukraus.
GAMINIMAS:
Uogas apibarstykite cukrumi, suberkite į puodą ir 5 min. pavirkite, kad pasidarytų padažas. Trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius suplakite su vaniliniu cukrumi, pienu, kepimo milteliais ir miltais. Baltymus išplakite iki standžių putų, sudėkite į paruoštą tešlą ir išmaišykite.
Mažoje keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, supilkite paruoštą plakinį, uždenkite ir kepkite ant labai silpnos ugnies. Kai viena pusė apkeps, omletą atsargiai apverskite ant kitos pusės, įdėkite likusį sviestą ir baikite kepti. Patiekite su uogų padažu.