3 stiklinių miltų,
2 vanilinių varškės sūrelių,
braškių,
5 kiaušinių,
1/2 stiklinės cukraus,
šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
aliejaus kepti,
cukraus pudros pabarstyti,
mėtos šakelės papuošimui.
GAMINIMAS:
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Trynius ištrinkite su cukrumi iki purumo. Baltymus sumaišykite su tryniais, įdėkite varškės sūrelius, įberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais. Viską išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynelius. Nusausinkite riebalų perteklių popieriniu rankšluoščiu ir dar šiltus apibarstykite cukraus pudra. Braškes supjaustykite gabaliukais, uždėkite ant blynelių. Papuoškite mėtos šakele. Sūrio blyneliai labai skanu su žemuogėmis ar kitomis miško uogomis.