3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 morkos,
1 vištienos krūtinėlės (apie 230 g),
česnako skiltelės,
5 puodelių vištienos sultinio,
1,5 šaukštelio džiovintų mairūnų,
170 g stambiai supjaustytų špinatų,
skardinės konservuotų pupelių,
1/2 puodelio tarkuoto Parmezano sūrio,
šviežių baziliko lapų,
maltų juodųjų pipirų,
baltos duonos arba bandelių skrebučiams.
GAMINIMAS:
Morkas supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite morkas ir vištieną. Maišykite ir kepkite tol, kol vištiena švelniai paruduos (apie 3-4 min.). Į puodą sudėkite apkeptą vištieną su morkomis, įdėkite česnako, įberkite mairūnų, supilkite sultinį ir virkite apie 5 min., kol vištiena išvirs.
Išgriebkite vištieną ir palikite atvėsti. Į puodą sumeskite špinatus ir pupeles, virkite apie 5 min. Pasiruoškite padažą. Šaukštą alyvuogių aliejaus, Parmezano sūrį ir baziliką sutrinkite. Galite įpilti šiek tiek vandens.
Supjaustykite vištieną mažais gabalėliais ir kartu su paruoštu pesto padažu sudėkite į puodą. Pagardinkite pipirais. Viską pakaitinkite. Baltos duonos ar bandelių riekutes supjaustykite smulkiais kubeliais ir paskrudinkite. Sriubą patiekite su skrebučiais.