250 g ryžių,
100 g pakepintų anakardžių riešutų,
150 g špinatų,
3 pomidorų,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
2 šaukštų aliejaus,
10 g sviesto,
1 šaukštelio kmynų,
1 šaukštelio kalendrų sėklų,
druskos.
GAMINIMAS:
Pomidorus nuplikykite, nulupkite, supjaustykite gabaliukais. Morkas stambia tarka, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, pakepinkite svogūnus ir česnakus iki skaidrumo. Suberkite kmynus, kalendrų sėklas, kepkite 2 min.
Suberkite morkas, pomidorus, ryžius, įpilkite 0,5 l verdančio vandens, įberkite druskos. Užvirinkite, uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite ant mažos ugnies 12-15 min. Sudėkite smulkintus špinatus ir kaitinkite ant mažos ugnies dar 2 min. Apibarstykite smulkintais riešutais.