3 lakštų šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (10x20 cm),
100 g špinatų,
100 g fetos sūrio,
40 g trintuve smulkintų graikinių riešutų,
1 svogūno,
tarkuoto muskato riešuto,
alyvų aliejaus,
druskos,
išplakto kiaušinio aptepimui.
GAMINIMAS:
Verdančiame pasūdytame vandenyje apvirkite špinatus 2-3 min. Nusunkite, atvėsinkite, smulkiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite ir svogūną. Apkepkite jį aliejuje, kol įgaus gelsvą spalvą. Į dubenį sudėkite špinatus, suberkite susmulkintus riešutus, įdėkite fetą, svogūnus, įberkite muskato riešuto.
Visą masę pertrinkite. Jei ji sausoka, įpilkite šiek tiek aliejaus. Kiekvieną tešlos lakštą perpjaukite į dvi dalis. Ant tešlos dėkite 1/6 įdaro, palyginkite. Lakštą lenkite pusiau, kraštus sugnybkite arba užspauskite šakute. Padėkite visus pyragėlius ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Pyragėlius patepkite kiaušinio plakiniu. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.