1,5 kg lydeka,
3 virtos morkos,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai krakmolo,
3 riekelės batono,
1 poras,
truputis druskos,
pipirų,
citrininių žuvų prieskonių,
krapų.
S u l t i n i u i:
1 petražolės šaknis ir
gabalėlis saliero,
druskos.
GAMINIMAS:
Lydeką nuskuskite ir išdarykite. Perkirpkite prie galvos esantį pagrindinį kaulą ir atsargiai nunerkite odą. Žuvies mėsą atskirkite nuo kaulų. Kaulus užpilkite 0,5 l vandens, sudėkite prieskonius ir išvirkite sultinį. Sultinyje išmirkykite batoną ir sumalkite kartu su žuvimi, morkomis ir poru.
Įmuškite kiaušinius, įberkite krakmolo, prieskonių ir išminkykite. į lydeką prikimškite įdaro. Masės nepridėkite per daug, nes verdant oda gali suplyšti. Lydekos pilvą užsiūkite, žuvį suvyniokite į marlę ir įdėkite į pailgą puodą.
Supilkite likusį sultinį ir įpilkite vandens, kad lydeka būtų apsemta. Virkite 0,5 val. neuždengtame puode ant mažos ugnies. Išvirusią žuvį atvėsinkite sultinyje, tada įdėkite į pailgą lėkštę ir papuoškite įvairiomis daržovėmis.