1 starkis (1,5 kg),
250 g ryžių,
2 virtos morkos,
1 svogūnas,
2 česnako skiltelės,
truputis žuvų prieskonių,
druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
1/2 stiklinės pieno,
1/2 stiklinės baltojo vyno,
truputis žuvų prieskonių,
druskos,
krapų.
GAMINIMAS:
Žuvį išvalykite ir pro prapjautą pilvo ertmę atsargiai išimkite mėsą, nunerdami odą. Ją atskirkite nuo kaulų. Žuvį sumalkite kartu su morkomis ir svogūnu. Ryžius išvirkite, įberkite prieskonių, sudėkite susmulkintus česnakus. Ryžius sumalkite su žuvimi. Į starkį prikimškite įdaro.
Masės nepridėkite per daug, nes verdant oda gali suplyšti. Įdarytą žuvį dėkite į šaltą sūdytą vandenį ir išvirkite. Paruoštą starkį galima patiekti ir šaltą, ir karštą. Jei ketinate žuvį patiekti šaltą, ją atvėsinti reikėtų neišėmus iš sultinio. Prieš patiekdami pagardinkite paruoštu padažu.