200 g sviesto,
100 ml gervuogių arba kitokio likerio,
3 šaukštai cukraus,
3 kiaušiniai,
2 šaukštai kvietinių miltų,
šaukštas krakmolo,
0,5 šaukšto malto imbiero,
0,5 šaukšto malto cinamono,
0,5 šaukšto maltų juodųjų pipirų.
K r e m u i:
500 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
250 g maskarponės sūrio,
šaukštas vanilinio cukraus.
P a p u o š t i:
gervuogių,
šaltalankių uogų,
smulkintų žemės riešutų,
tarkuoto baltojo šokolado,
rudojo cukraus.
GAMINIMAS:
Minkštą sviestą, cukrų ir kiaušinius išplakite iki purios masės. Sumaišykite miltus, krakmolą bei prieskonius, suberkite į sviesto ir kiaušinių masę ir išmaišykite. Sukrėskite tešlą į apskritą 26 cm skersmens kepimo formą ir šaukite į 190 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite apie 15 minučių.
Atvėsusį pyragą aptepkite likeriu. Maskarponę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir standžiai plakta grietinėle. Kremu aptepkite pyragą ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Ištraukus kraštus gražiai apipjaustykite, kepinį papuoškite nurodytais produktais.