Skardinė savo sultyse konservuotų tunų (gabalėliais),
skardinė konservuotų raudonųjų pupelių,
skardinė konservuotų kukurūzų,
2 obuoliai,
150 g ilgagrūdžių ryžių,
2 šaukštai kaparėlių,
žaliosios citrinos sultys,
4 šaukštai vynuogių kauliukų aliejaus,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Ryžius išvirkite. Kai atvės, paskleiskite ant salotinės dugno. Ant viršaus suberkite iš marinato išgriebtus konservuotus kukurūzus bei pupeles (šias daržoves iš pradžių sukrėskite į sietelį, perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinkite), kubeliais pjaustytus ir citrinų sultimis apšlakstytus obuolius.
Išdėliokite tunų gabalėlius. Paruoškite užpilą: citrinų sultis sumaišykite su aliejumi. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir dar sykį išmaišykite. Apliekite salotas. Tiekiant puoškite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.