0,5 kg silkių filė,
3 morkos,
svogūnų laiškų,
saliero lapkotis,
3 svogūnai,
šviežias agurkas,
aliejaus,
citrina.
M a r i n a t u i:
stiklinė baltojob sauso vyno,
3 šaukštai baltojo vyno acto,
0,5 stiklinės šalto virinto vandens,
keli šaukštai alyvuogių aliejaus,
svogūnas,
šaukštelis grūdėtųjų garstyčių,
laurų lapelis,
keli juodieji pipirai,
džiovintų peletrūnų,
druskos ir
cukraus.
GAMINIMAS:
Paruoškite marinatą: prikaistuvyje sumaišykite vyną, actą, vandenį ir aliejų. Pagal skonį įberkite druskos bei cukraus, žiupsnį peletrūnų, sudėkite smulkintus svogūnus, pipirus, laurų lapelį ir gerai išmaišykite. Gautą masę pakaitinkite, įmaišykite garstyčias ir supilkite ant paruoštų silkių.
Palikite per naktį, kad pasimarinuotų. Morkas išvirkite. Kai atvės, nulupkite. Vieną morką supjaustykite samulkiais kubeliais, likusias - stambiais šiaudeliais. Agurką supjaustykite kubeliais. Svogūnus susmulkinkite ir kartu su kubeliais pjaustytomis morkomis pakepinkite aliejuje. Silkių filė išgriebkite iš marinato ir nusausinkite popieriniu rankšluoščiu.
Ties kiekvienos žuvų juostelės viduriu dėkite po šaukštą kepintų svogūnų ir morkų mišinio, susukite volelius ir susmeikite mediniais konditeriniais pagaliukais. Sudėkite į serviravimo dubenį. Ant viršaus suberkite morkų šiaudelius, agurkų kubelius, smulkintus laiškus, griežinėliais pjaustytus salierus. Tiekiant apšlakstykite citrinų sultimis.