8 nedidelės bulvės,
300 g vyšninių pomidoriukų,
ryšulėlis svogūnų laiškų,
sauja kedrinių pinijų,
baltasis svogūnas,
keli šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių,
pagal skonį druskos,
cukraus ir
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite griežinėliais. Nuplautus, nusausintus pomidoriukus perpjaukite pusiau. Svogūną supjaustykite griežinėliais. Svogūnų laiškus susmulkinkite. Kedrines pinijas maišant paskrudinkite sausoje keptuvėje. Paruoštas daržoves sudėkite į salotinę ir atsargiai sumaišykite.
Ant viršaus suberkite kepintas kedrines pinijas. Paruoškite užpilą: aliejų sumaišykite su citrinų sultimis. Pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir maltų juodųjų pipirų. Apliekite salotas. Tiekite su baltos duonos skrebučiais.